Horgolt babák, állatok horgolási mintája

Evagurumi1_Felker Éva Amigurumi horgolt játék

Evagurumi1_Felker Éva Amigurumi horgolt játék

Horgolt baba alvóka, rongyi, szundikendő

2021. október 16. - Evagurumi1

A pici gyerekek nagyon szeretnek valamilyen kis puha figurával, állatkával aludni. Ezek a kis alvókák, rongyik a kellemes nyugalmat jelentik a picik számára.

Ezek hatásáról itt olvashattok: https://www.csaladinet.hu/hirek/baba/baba_fejlodese_fejlesztese/21467/rongyik_macik_alvokak_-_miert_van_szuksege_a_gyereknek_ezekre_a_tarsakra

Ezeket az alvókákat tetszőleges fejjel elkészíthetjük, bármilyen horgolt figura fejét rátehetjük. FONTOS, hogy a figura fejének az átmérője minimum 18 cm (vagy 20-22 cm) átmérőjű legyen. Ez azt jelenti, hogy egy általános amigurumi pamut fonalból (ami 50 gr./125 méter, 2,5 horgolótűvel), legalább 48 rövidpálca. Ez fontos azért, hogy a pici baba szájába véletlenül se férjen bele.

A képen látható nyuszi fejet ez alapján horgoltam, de használhatod bármelyik figurám fejét is: https://bellacococrochet.com/sleepy-baby-bear-and-bunny-lovey-by-alanna-odea/  Arra érdemes figyelni, hogy UK vagyis Egyesült Királyságban használatos jelölés alapján készült a minta (nálunk az US terminológia terjedt el) ez azt jelenti, hogy ha a mintában dc-t (double crochet) ír, az rövidpálcát jelent a mintában, Horgolószótár itt.

A nyuszi "ruháját" a Türkiz takaró nagyi négyzet minta alapján horgoltam meg, ugyanazzal a horgoló tűvel, mint a fejet ( a takaró vastagabb fonalból készült, azért 4 mm-es tűvel horgoltam).

A minta rajzos változata itt: https://evagurumi1.blog.hu/2021/07/16/turkiz_nagyi_negyzet_babatakaro_baba_varo_szett_macival_polippal

Videón a nagyi négyzet horgolása itt: https://www.youtube.com/watch?v=WeP2UKjCtLo

 A maci mintájáról itt találtok információt: https://evagurumi1.blog.hu/2021/05/11/csikos_maci

Kellemes horgolást! Évi

További horgolásaimat itt találod: 

Facebook oldal: Evagurumi1 horgolt játék https://www.facebook.com/evagurumi1/?... 

Facebook csoportFelker Éva Evagurumi1 minta csoport https://www.facebook.com/groups/38302... 

Youtube csatorna: Evagurumi1 https://www.youtube.com/channel/UCD2RRUHZ8HC3zSyoyWg7WQg

Instagram: @evagurumi1 https://www.instagram.com/evagurumi1/ 

Blog: https://evagurumi1.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://evagurumi1.blog.hu/api/trackback/id/tr9116723394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása